A+
7 Specialisatie specialiteitenrestaurant
Profiel
studierichting
In het specialisatiejaar Specialiteitenrestaurant verwerf je competenties voor de bereiding van creatieve gastronomische gerechten.
De lessen algemene vorming bereiden je voor op je deelname aan de samenleving.
Via een 6 weken-blokstage maak je kennis met de arbeidsmarkt.
Je bereidt een GIP (geïntegreerde proef) voor en verdedigt ze voor een jury van leraren en externe experts.
Je wil het fijne weten over de gastronomische tendensen in de speciale keuken.
Je leert omgaan met de moderne gastronomische kook- en bewaartechnieken.
Je staat open om de uitdaging van de projectwerking samen met de begeleidende leerkrachten aan te gaan en neemt de verantwoordelijkheid voor je eigen leerproces en groei.
Je maakt kennis met de producten uit de internationale keuken en hoe ze in gerechten te verwerken.
Je leert op een efficiënte manier voedingsresten verwerken.
Je hebt organisatietalent en kan in teamverband vraaggestuurd werken.
Je wil veilig en hygiënisch leren werken.
Je maakt kennis met de beroepswereld via stages in keukens en restaurants en door workshops, lezingen, demo’s van externen.
Profiel
leerling
Lessentabel
Vak | Lestijden per week | Lestijden per week 2 |
---|---|---|
Engels | 2 | |
Frans | 2 | |
Godsdienst | 2 | |
Lichamelijke opvoeding | 2 | |
Project algemene vakken (PAV) | 4 | |
Gastronomie | 20 |