A+
7 Specialisatie banketbakkerij - chocoladebewerking
Profiel
studierichting
In het specialisatiejaar Banketbakkerij - chocoladebewerking leren de leerlingen ambachtelijke banket- en dessertbereidingen maken.
De leerlingen leren creatieve producten en desserten ontwikkelen, ze smaakvol verpakken en etaleren en klantvriendelijk commercialiseren.
Via een wekelijkste stagedag maak je kennis met de arbeidsmarkt.
De lessen algemene vorming bereiden je voor op je deelname aan de samenleving.
De leerlingen bereiden een GIP (geïntegreerde proef) voor en verdedigen die voor een jury van leraren en exteren experts.
Je wil je specialiseren in het maken van bereidingen met chocolade, marsepein, ijs en suiker.
Je werkt zelfstandig in de bakkerij en maakt je nieuwe werkwijzen snel eigen.
Je wil de trends en actualiteit in je vakgebied opvolgen.
Je bent creatief en innovatief.
Je hebt organisatietalent.
Je leert door projectgericht te werken, zelf keuzes te maken en verantwoordelijk te dragen voor de uitkomst.
Je wil veilig en hygiënisch leren werken.
Profiel
leerling
Lessentabel
Vak | Lestijden per week | Lestijden per week 2 |
---|---|---|
Frans | 2 | |
Godsdienst | 2 | |
Lichamelijke opvoeding | 2 | |
Bakkerij praktijk en theorie | 20 | |
PO | 2 | |
Project algemene vakken | 4 |