A
3/4 Restaurant & keuken
Profiel
studierichting
Restaurant en keuken is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit.
De leerlingen:
verkennen activiteiten in keuken en restaurant op vlak van uitbatingsvormen, grondstoffen, materieel;
verwerven de basiskennis en de basisvaardigheden binnen keuken en restaurant;
leren daarbij aandacht besteden aan voedingswaarde en gezondheid;
leren economisch en duurzaam handelen;
oefenen in gasten gastvrij bedienen en communiceren in het Nederlands, Engels en Frans.
Je vindt de restaurantwereld boeiend en wil hierin een toekomst uitbouwen.
Je wil een gevarieerd vak leren en werkt graag met en voor mensen.
Je wil graag vooral al doende leren, met veel tijd voor de praktijk.
Je wil echt leren ‘koken’ en alle basistechnieken om allerhande warme en koude, hartige en zoete gerechten te bereiden.
Je wil vriendelijk en beleefd leren omgaan met medeleerlingen en gasten in ons didactisch restaurant.
Je hebt organisatietalent en steekt graag de handen uit de mouwen.
Je wil economisch en duurzaam leren werken en correct leren omgaan met producten en materialen.
Je wil prijsbewust leren werken: prijzen van grondstoffen en materieel opzoeken en vergelijken.
Je bent overtuigd van het belang van gezonde voeding in de samenleving.
Je wil veilig, hygiënisch en milieubewust leren werken.
Profiel
leerling
Lessentabel
Vak | Lestijden per week | Lestijden per week 2 |
---|---|---|
Engels | 1 | 2 |
Frans | 2 | 1 |
Godsdienst | 2 | 2 |
Lichamelijke opvoeding | 2 | 2 |
Project algemene vakken (PAV) | 7 | 7 |
Restaurant en keuken | 17 | 17 |
Klasuur | 1 | 1 |