D/A
3/4 Horeca
Profiel
studierichting
Horeca is een theoretisch-praktische richting in de dubbele finaliteit.
De leerlingen:
verkennen activiteiten in keuken, restaurant en logiesverstrekking op vlak van uitbatingsvormen, grondstoffen, materieel;
verwerven de basiskennis en de basisvaardigheden binnen keuken, restaurant, onthaal van gasten;
leren daarbij aandacht besteden aan voedingswaarde en gezondheid, economisch en duurzaam handelen, het plannen en organiseren;
verkennen de wetgeving op vlak van arbeids- en voedselveiligheid en leven deze na;
oefenen in gasten gastvrij bedienen en communiceren in Nederlands, Engels en Frans.
Je wil vertrouwd geraken met nieuwe technieken en bereidingswijzen in de keuken.
Je wil de werking van moderne keuken- en zaalapparatuur kennen.
Je verdiept je kennis van de verschillende geledingen: de koude en warme keuken, de dessertkeuken, de ontbijtkeuken, het office, de bar, de zaaldienst ...
Je bent een teamspeler en gaandeweg leer je een team aansturen.
Je wil infrastructuur en activiteiten in logiesverstrekkende bedrijven: reservering, onthaal en housekeeping verder uitdiepen.
Je leert verkoopprijzen van gerechten en menu’s bepalen.
Stapsgewijs maak je kennis met de uitbating van een restaurant en hotel.
Je kan je vlot uitdrukken in het Nederlands, Frans en Engels.
Je wil de beroepswereld leren kennen via stages in de restaurantkeuken en in de food and beverage-afdeling, de vergaderingafdeling, de housekeeping en aan de receptie van een hotel.
Profiel
leerling
Lessentabel
Vak | Lestijden per week | Lestijden per week 2 |
---|---|---|
Aardrijkskunde | 1 | 1 |
Digitale vaardigheden | 1 | - |
Engels | 2 | 2 |
Frans | 2 | 2 |
Geschiedenis | 1 | 1 |
Godsdienst | 2 | 2 |
Lichamelijke opvoeding | 2 | 2 |
Natuurwetenschappen | 2 | 1 |
Nederlands | 4 | 4 |
Wiskunde | 3 | 3 |
Horeca | 11 | 13 |
Klasuur | 1 | 1 |