A
3/4 Bakkerij
Profiel
studierichting
Bakkerij is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit.
De leerlingen:
verkennen het deelgebied bakkerij op vlak van uitbatingsvormen, grondstoffen en materieel;
verwerven de basiskennis en de basisvaardigheden voor het bereiden van brood- en banketbakkerijproducten;
leren aandacht besteden aan voedingswaarde en gezondheid.
leren economisch en duurzaam handelen.
Je wil alle soorten brood, broodjes, koeken en taarten kunnen maken.
Je bent nieuwsgierig naar de verschillende grondstoffen.
Je wil producten leren bewaren en verpakken om ze te verkopen in een (banket)bakkerij.
Je leert met moderne apparatuur en technieken leren werken.
Je leert graag al doende met veel demonstraties, oefeningen en inoefentijd.
Je hebt organisatietalent.
Je wil veilig, milieubewust en voedselveilig (hygiënisch) werken.
Profiel
leerling
Lessentabel
Vak | Lestijden per week | Lestijden per week 2 |
---|---|---|
Engels | 2 | 2 |
Godsdienst | 2 | 2 |
Lichamelijke opvoeding | 2 | 2 |
Project algemene vakken (PAV) | 7 | 7 |
Bakkerij | 18 | 18 |
Klasuur | 1 | 1 |