A+
Profiel
studierichting
In het specialisatiejaar Banketbakkerij - chocoladebewerking leren de leerlingen ambachtelijke banket- en dessertbereidingen te maken.
De leerlingen leren creatieve producten en desserten te ontwikkelen, ze smaakvol verpakken en etaleren en klantvriendelijk commercialiseren.
Via een wekelijkste stagedag maak je kennis met de arbeidsmarkt.
De lessen algemene vorming bereiden je voor op je deelname aan de samenleving.
De leerlingen bereiden een GIP (geïntegreerde proef) voor en verdedigen die voor een jury van leraren en exteren experts.
Je wilt je specialiseren in het maken van bereidingen met chocolade, marsepein, ijs en suiker.
Je werkt zelfstandig in de bakkerij en maakt je nieuwe werkwijzen snel eigen.
Je wilt de trends en actualiteit in je vakgebied opvolgen.
Je bent creatief en innovatief.
Je hebt organisatietalent.
Je leert door projectgericht te werken, zelf keuzes te maken en verantwoordelijk te dragen voor de uitkomst.
Je wilt veilig en hygiënisch leren werken.
Profiel
leerling
WaaROM?
Ik wil me creatief uitleven met chocolade, marsepein, suiker en ijs.
Ik wil klanten verwennen met lekkere en vernieuwende producten.
Ik wil zelfstandigheid opbouwen om mijn beroep goed te kunnen uitoefenen.
Ik wil me verdiepen in de laatste trends en actualiteit in mijn vakgebied.
Ik wil een diploma secundair onderwijs.
Waarom?
Een job in een ambachtelijke of industriële brood- en banketbakkerij
Een job als chocolatier (al dan niet in vast dienstverband)
Een job als ijs- of suikerbewerker (confiserie)
Na een aatal jaren beroepservaring kun je je als zelfstandige bakker vestigen.
Een Se-n-Se bv. Bakkerijtechnieken
Een graduaatsopleiding bv. Logies-, Restaurant- & Cateringmanagement
Lessentabel | ||
---|---|---|
Banketbakkerij - chocoladebewerking | ||
Praktijk en theorie | ||
Stage | ||
Projectwerking | ||
Frans | ||
Godsdienst | ||
Lichamelijke opvoeding |