Skip to main content
x
Burgemeester en schepenen aangesteld op campus Ursula

Maandagmiddag 7 oktober werd op onze eerstegraadsschool - in aanwezigheid van Bart Moyaers, burgemeester en Guido Ector, schepen van onderwijs de namen bekendgemaakt van de burgemeester en schepenen van campus Ursula.

Eerstejaars ontdekken talenten tijdens mini-oriënteringstrajecten

Vrijdag 13 september was voor de eerstejaars een geluksdag. Vol enthousiasme namen ze deel aan één van de volgende trajecten: voeding en horeca, Engels, sport, STEM- techniek, STEM-wetenschappen, economie en organisatie, maatschappij en welzijn of kunst en creatie. 

Inleefdagen voor onze eerstejaars b-stroom

Donderdag 12 en vrijdag 13 september waren geen gewone lesdagen voor onze eerstejaars b-stroom. Zij hadden inleefdagen met als thema "Zin in leren, zin in inleefdagen".

Verkeersweek laat onze eerstejaars nadenken over veilig verkeersgedrag

In de 2e week van september organiseerden we een ‘Verkeersweek’ voor alle eerstejaars. Tijdens de Verkeersweken scherpen we het verkeersbewustzijn van onze leerlingen aan en laten we hen nadenken over veilig verkeersgedrag. De Verkeersweken zijn een initiatief van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) en de Vlaamse overheid.

Talennamiddag op campus Ursula

Onze 2e-jaars leerden op een authentieke, ludieke manier Frans en Engels en werden ondergedompeld in de Franse en Engelse cultuur. Alle leerkrachten hadden zich uitgedost in knappe T-shirts met typische symbolen zoals de Eifeltoren, Big Ben. Een Engelse quote of Franse terme mocht er niet op ontbreken. Het startschot werd gegeven met de Franse film Intouchables die op veel bijval kon rekenen. Daarna volgde een Engelse quiz waarbij groepjes leerlingen het tegen mekaar opnamen in hun kennis van de Engelse en Amerikaanse cultuur.

Griekse dag – Grieks springlevend!

Tijdens het tweede trimester maakten de leerlingen van het eerste jaar kennis met de Griekse taal en cultuur tijdens de lessen klassieke studiën.

Subscribe to campus Ursula