Skip to main content
x
Aanschouwelijk onderwijs bij slagerij-traiteur-bistro Vandenbosch

Onze tweedejaars Hotel - Bakkerij - Slagerij maakten kennis met het vak van slager. Bij hun bezoek aan de slagerij leerden ze alles over varkensvlees, van kop tot staart. De slager was leerkracht voor 1 dag! 

Verrassende ontmoeting in Vlaams Parlement

De zesdejaars Sociale technische wetenschappen bezochten op 17 oktober het Vlaams Parlement en ontmoetten daar Hilde Crevits. Op haar facebook pagine verscheen:

Burgemeester en schepenen aangesteld op campus Ursula

Maandagmiddag 7 oktober werd op onze eerstegraadsschool - in aanwezigheid van Bart Moyaers, burgemeester en Guido Ector, schepen van onderwijs de namen bekendgemaakt van de burgemeester en schepenen van campus Ursula.

GSA Kick-Off op campus Amandina

De Gender and Sexuality Alliance (GSA), een netwerk van leerlingen en personeelsleden dat seksuele diversiteit op school bespreekbaar maakt, heeft tijdens de “International Coming Out Day” het werkjaar op geheel eigenzinnige wijze afgetrapt.

1e- en 2e-jaars leren verstandig omgaan met sociale media

Als school moet je tegenwoordig aandacht besteden aan mediawijsheid. Dat is niet altijd evident: als je als leraar ‘mediawijze’ raad wil geven, reageren pubers gemakkelijk afwijzend: hun vrienden weten het allemaal véél beter … en dus nodigden de Sint-Martinusscholen een spreker uit.

De lezing vond plaats in de Markthallen en deze keer hoefden de leerlingen hun smartphone niet in te leveren. Integendeel: er volgenden enkele opwarmertjes met de smartphone vooraleer het ernstig werd.

Subscribe to onderwijs