Skip to main content
x
Bono

Bono Jansen is voor 2019 stadsdichter in Herk-de-Stad

Woensdag 6 februari vond in de bibliotheek van Herk-de-Stad de prijsuitreiking plaats van de gedichtenwedstrijd. Deze wedstrijd wordt tweejaarlijks georganiseerd door de bibliotheek samen met de Sint-Martinusscholen en Herx tijdens de poëzieweek van Nederland en Vlaanderen. Voor de leerkrachten Nederlands op campus Ursula is de wedstrijd een uitgelezen kans om hun leerlingen uit te dagen om een gedicht te schrijven.

Het thema van de poëzieweek was dit jaar “Vrijheid”. De 800 leerlingen van campus Ursula gingen met dat thema creatief aan de slag en schreven elk een gedicht. De leerkrachten selecteerden uit de 800 pennenvruchten 50 gedichten. Het waren uiteindelijk de leerlingen van de cultuurraad zelf die de 25 inzendingen kozen. Uit deze 25 inzendingen selecteerde een vakjury de 4 winnaars: Bono Jansen, Amber Demeur, Janne Swijsen en Femke Peeters.
Poëzie komt maar tot leven als ze wordt voorgedragen en dus lazen de winnaars hun winnende gedicht voor.
Tot slot werd ook de naam van de stadsdichter bekendgemaakt: Bono Jansen. Zijn gedicht komt op een spandoek tegen de muur van de bibliotheek. Naast een oorkonde kreeg hij ook de opdracht om in 2019 nog twee gedichten te schrijven.