Skip to main content
x
 • Luik
  Derdejaars op verkenning tijdens verbindingsdag

  De scholengemeenschap zet extra in op verbindingsmomenten waarbij leerlingen gestimuleerd worden hun eigen leerproces in handen te nemen. Afgelopen vrijdag stond het engagement tegenover de studierichting centraal. Elke leerling van het derde jaar beleefde een dag die gelinkt was aan zijn of haar interesse. De dag bestond met andere woorden uit heel wat gevarieerde activiteiten aangezien de school een waaier aan studierichtingen aanbiedt.

 • Regenboogweek op campus Amandina

  Meer dan vier op de tien holebi's voelen zich onveilig op school wegens hun geaardheid. Een kwart krijgt zelfs af te rekenen met fysiek geweld. Dat blijkt uit een grote bevraging bij Vlaamse holebi- en transgenderscholieren. Op de Sint-Martinusscholen in Herk-de-Stad is er daarom sinds vorig schooljaar een Gay Straight Alliance (GSA), een netwerk van leerlingen en personeelsleden dat seksuele diversiteit op school bespreekbaar maakt.

 • Griekse dag
  Griekse dag – Grieks springlevend!

  Tijdens het tweede trimester maakten de leerlingen van het eerste jaar kennis met de Griekse taal en cultuur tijdens de lessen klassieke studiën.

 • uitleg sikhisme
  Tweedejaars bezoeken de sikhtempel te Sint-Truiden.

  Op 30 april en 6 mei organiseerden we voor onze tweedejaars een studie- en ontmoetingsnamiddag in het kader van kennismaking met andere levensbeschouwingen. Ze bezochten de gurdwara of sikhtempel in Sint-Truiden. De rondleiding startte met een powerpoint over het sikhisme, daarna kregen ze een rondleiding in de tempel en sloten het ontmoetingsmoment af met langar, een gratis kleine maaltijd, die geserveerd wordt aan alle bezoekers.

 • Simon Andriessen naar de finale van de Vlaamse Fysica Olympiade

  De Vlaamse Fysica Olympiade of VFO is een wedstrijd waarin leerlingen van de derde graad secundair onderwijs theoretische vragen en praktische oefeningen over fysica beantwoorden. De VFO bestaat uit 3 rondes. De eerste ronde verloopt online op de school van de deelnemers en staat onder toezicht van de vakverantwoordelijke fysica. In de tweede ronde (provinciaal georganiseerd) strijden een 350-tal deelnemers voor één van de 17 finaleplaatsen. De finale wordt georganiseerd aan de Vrije Universiteit Brussel.