Skip to main content
x

3de graad / Brood- en banketbakkerij en confiserie

Interessegebied: Voeding & horeca

 

Vooropleiding
  • Vierde jaar Brood- en banketbakkerij en confiserie.
  • Iedere gemotiveerde jongere die bakker wil worden en die bereid is zich bij te werken voor de typische vakken.
Je toekomst
  • Een job in een ambachtelijke of industriële brood- en banketbakkerij.
  • Een job als chocolatier (al of niet in vast dienstverband).
  • Een job als ijs- of suikerbewerker (confiserie).
  • Na een aantal jaren beroepservaring kun je je als zelfstandige bakker vestigen.
Jouw profiel
  • Je wilt alle soorten brood, broodjes, koeken en taarten kunnen maken.
  • Je wilt roomijs kunnen bereiden en chocolade bewerken.
  • Je leert graag al doende met veel demonstraties, oefeningen en inoefentijd.
  • Je hebt organisatietalent.
  • Je hebt zin voor creativiteit.
  • Je wilt veilig en hygiënisch leren werken.
Profiel van de richting
  • Brood- en banketbakkerij is een praktische opleiding voor verschillende functies in de bakkerijsector.
  • Er wordt aandacht besteed aan de regelgeving inzake gezondheid en milieu en aan veiligheid en hygiëne.
  • De studierichting leidt tot het attest ‘basiskennis bedrijfsbeheer’.
  • Via een stage maken de leerlingen kennis met de bedrijfswereld.
  • Tijdens het zesde jaar bereiden de leerlingen een GIP (geïntegreerde proef) voor en verdedigen die voor een jury van leraren en externe experts.
Waarom deze richting?
  • Je wilt zelf bakken: brood en patisserie.
  • Je wilt je klanten verwennen met marsepein, roomijs, ijstaarten, suikerstukken, pralines en andere chocoladeartikelen.
  • Je bent graag creatief bezig.
  • Je hebt interesse voor trends in voeding.
  • Je wilt zelf een brood- en banketbakker worden.