Skip to main content
x

2de graad / Hotel

Interessegebied: Voeding & horeca

 

Vooropleiding
  • Tweede jaar hotel – voeding
  • Iedere jongere die graag wil leren koken en opdienen
In de 3de graad
Je toekomst
  • Een professionele bacheloropleiding.
  • Je kunt een specialisatiejaar (= Se-n-Se) volgen.
  • Je kunt aan de slag als kok, kelner, receptionist of bediende in restaurants, hotels, seminariecentra …
Jouw profiel
  • Je wilt basistechnieken kennen en eenvoudige gerechten kunnen bereiden en serveren.
  • Je leert vriendelijk en beleefd omgaan met medeleerlingen en ‘vreemde’ gasten in ons didactisch restaurant.
  • Je hebt organisatietalent.
  • Je wilt veilig en hygiënisch leren werken.
  • Je maakt kennis met de verschillende geledingen: de koude keuken, de warme keuken, de dessertkeuken, het office, de bar, de zaaldienst…
Profiel van de richting
  • Hotel biedt een brede, algemene vorming met veel aandacht voor talen en communicatie en een technisch-praktisch gerichte opleiding.
  • Er is bijzondere aandacht voor de regelgeving inzake gezondheid en milieu en voor veiligheid en hygiëne.
Waarom deze richting?
  • Je bent graag creatief bezig met voeding.
  • Je wilt klanten verwennen door je fijne kookkunst en door je charmante manier van bedienen.
  • Je wilt kennismaken met het hotelwezen.
  • Je werkt graag met en voor mensen.
  • Je wilt na het secundair onderwijs de keuze hebben om verder te studeren of te gaan werken.