Skip to main content
x
groepsfoto

Vierdejaars dompelen zich onder in Londense diversiteit

136 vierdejaars en twaalf van hun leerkrachten gingen op verkenning in de wereldstad die Londen is. Het programma van de driedaagse citytrip was rijk gevuld. Zo gingen de leerlingen geschiedenis opsnuiven in de wereldberoemde Tower of London en het oudste museum ter wereld, het British Museum. Ervaren gidsen vertelden de verhalen en legendes achter klassiekers als Buckingham Palace, 10 Downing Street, Westminster Abbey en The Houses of Parliament. Klassiek Londen wisselde zich af met Camden Town, een alternatief stadsdeel in volle expansie. Musea als het interactieve Science Museum en het indrukwekkende Natural History Museum mochten uiteraard niet ontbreken.

Op dag drie konden de leerlingen zelf een invulling geven aan het programma. Sommigen gingen griezelen in The London Dungeon waar beruchte persoonlijkheden zoals Jack the Ripper en Guy Fawkes tot leven kwamen. Anderen brachten een bezoek aan het voetbalstadium van Chelsea of namen selfies met Adele, Queen Elisabeth II en Justin Bieber in het wassenbeeldenmuseum Madame Tussaud’s. Tot slot was er ook een groep die proefde van allerlei lekkernijen tijdens een Food & Street Art Tour in de buurt van Shoreditch.

Toch oordeelden de meeste leerlingen dat de musical het absolute hoogtepunt van de reis was. Donderdagavond woonden ze 'Les Misérables' bij in het Queen’s Theatre in West End. Vooraf hadden ze het verhaal van Victor Hugo bestudeerd in de lessen Frans, nu kwam het verhaal tot leven in het theater. De show is de langstlopende West End-musical aller tijden en ook de leerlingen  waren laaiend enthousiast.

Met bijna 9 miljoen inwoners en ruim 100 nationaliteiten is Londen een smeltkroes van culturen. De leerlingen dompelden zich onder in die culturele diversiteit via een verblijf in gastgezinnen. Op die manier maakten ze kennis met het kosmopolitische Londen anno 2019. Met een koffer aan nieuwe indrukken en mooie herinneringen keerden ze voldaan terug huiswaarts.