Skip to main content
x
2 IW

Tweedejaars veroveren vierde plaats in Benelux-finale First Lego League

50 teams namen zaterdag 16 februari deel aan de Benelux-finale van de First Lego League in het Klokgebouw in Eindhoven. Ieder team had een eigen kraampje waar oplossingen voor de meest diverse problemen werden gepresenteerd. Onze tweedejaars Industriële wetenschappen veroverden er de vierde plaats.

Na een succesrijke deelname aan de First Lego League in Hasselt, mochten de Space Cookies  deelnemen aan de Benelux-finale. Sinds december hebben de leerlingen tijdens de lessen technische activiteiten, in de middagpauzes en op donderdag en vrijdag na de schooluren, doorgewerkt om klaar te zijn. Ze werkten het project “space friend” verder uit met een mooie stand met info over de school, een LEGO-mannetjesmuur en bijhorende lichtreclame. Een grote LEGO-Emmet, onze eigen LEGO-man met led-screen, maakte de pit area helemaal af. Met dank aan hulpvaardige ouders van onze leerlingen.

Op de dag van de finale ging het snel: opbouw van de stand, openingsceremonie, robotvoorstelling, een toneeltje over de samenwerking binnen het team en de opeenvolgende jureringen. In de namiddag ging de robotcompetitie van start. In de tweede race haalde het team zelfs het record van 250 punten. De derde race verliep iets minder feilloos, zodat de leerlingen op een mooie vierde plaats eindigden.

Die vierde plaats werd goed gevierd met een feestje in de bus op weg naar school. Bij thuiskomst trakteerde de school op frieten voor leerlingen, leerkrachten en ouders. De Space Cookies hebben in 5 maanden een ongelooflijk parcours afgelegd. De band die ontstaan is tussen leerlingen, coaches en ouders is uniek en zal nog lang nazinderen. De leerkrachten kijken intussen al uit naar de volgende editie.