Skip to main content
x

Tweedejaars Industriële wetenschappen en Mechanica-elektriciteit schitteren op de First Lego League

FLL is een wedstrijd waarin jaarlijks meer dan 200.000 jongeren van overal ter wereld het hoofd bieden aan de maatschappelijke uitdagingen van morgen. Elk team moet een reeks opdrachten uitvoeren die elk jaar een ander thema meekrijgen.

De FIRST® LEGO® League draait om Onderzoek, Robotica en Core Values. Het team met de beste score op deze drie categorieën, sleept de Champions Award in de wacht en mag rechtstreeks naar de internationale finales.

Het thema voor 2018 is ruimtevaart: Wat als je lang op een ruimtestation zou zitten.... 2 teams, de milky way’s  en de space cookies, gingen op onderzoek, zochten informatie, gingen aankloppen bij experts, bezochten bedrijven en durfde  buiten de lijntjes te denken. Want zo overtuigt een team de jury op de teampresentatie.

Voor het onderdeel robotica ontwierp, bouwde en programmeerde elk team een robot met LEGO® MINDSTORMS®. Tijdens de finale werden daarmee punten gescoord als missies snel en correct uitgevoerd werden. Maar de jury keek ook naar de inventiviteit, stevigheid en kwaliteit van de robot.

Vriendschap, samenwerking en sportiviteit vormen de core values of kernwaarden van de FIRST® LEGO®League. Deze zijn voor de jury minstens even belangrijk als de technische vaardigheden.

De space cookies behaalden de tweede plaats en gaan door naar de Beneluxfinale in Eindhoven. Ze ontvingen ook de robotontwerpprijs en robotprestatieprijs.