Skip to main content
x
Ricoh schenkt de school 4 laptops voor het afstandsonderwijs

Mevrouw Veronique Stas van de firma Ricoh, onze leverancier van kopieermachines en printers, schonk 4 laptops aan de school. De laptops worden uitgeleend aan leerlingen die thuis niet over een computer of laptop beschikken. Dankjewel!

Hoera! We zijn OlympiadeSchool Wetenschappen 2020-2022

Feeststemming! We mogen ons OlympiadeSchool Wetenschappen 2020-2022 noemen.Deze namiddag maakte Frank Deboosere tijdens een online proclamatie de namen bekend. 246 scholen werden genomineerd voor deze prestigieuze titel. Een ferme opsteker voor al onze leerkrachten en leerlingen wetenschappen. Proficiat!

We danken onze sponsors voor de beschermmiddelen

We blikken tevreden terug op de heropstart van de lessen praktijk voor onze 6e- en 7e-jaars. Dankzij de inspanningen van onze preventieadviseurs samen met de directie kon dat in veilige omstandigheden gebeuren. 👏
Voor de beschermmiddelen konden wij - en de basisscholen van onze vzw KOHH – rekenen op sponsors: Stefan Rogiers van Carglass voor de alcoholgel, 1000 paar handschoenen en 500 mondmaskers en Danny Windmolders van Winstones voor 8500 mondmaskers. Een welgemeend dankjewel.🙏

Personeel maakt mondmaskers en gelaatsbeschermers voor personeelsleden

Om in alle veiligheid te kunnen heropstarten werd een naaiatelier uitgebouwd: personeelsleden naaien mondmaskers voor mekaar. Er werden afspraken gemaakt en taken verdeeld. De ene verzamelt de stukken stof, een ander personeelslid knipt alles, de ene collega doet het stikwerk en nog een andere collega naait de linten vast. Daarnaast werd de productie van face shields hernomen.

Terugblik op de week voorafleren

Na een week van afstandsonderwijs heeft campus Ursula een boodschap voor de leerlingen. De leerkrachten staan klaar voor een luisterend oor, een babbel en niet alleen voor de leerstof.

Ons team Ogel boekt historische overwinning op Benelux-finale FIRST LEGO League

Enkele tweedejaars van onze school zijn de allerbeste LEGO-robotbouwers van de Benelux. Het team OGEL won zaterdag 25 januari in het Breepark in Breda de Benelux-finale van de FIRST LEGO League, een internationale robotwedstrijd voor jongeren van 11 tot 14 jaar. Da’s een primeur, want nooit eerder ging een Belgisch team met de Benelux-beker aan de haal. De wedstrijd bracht 54 teams samen uit België, Nederland en Luxemburg. De winnaar stoot door naar het gerenommeerde wereldkampioenschap in Detroit. Dat vindt plaats in april.  Daar zullen tienduizenden kinderen de grote finale bijwonen.

Onze school deed ook mee aan de Rodeneuzendag

Op campus Amandina liep een rossecentenactie, konden er muzieknummers aangevraagd worden in de middagpauze, werd er gesmuld van bokes met choco en van de lekkernijen van onze hotel- en bakkerijafdeling.

Op campus Ursula werden er zelfgemaakte gepersonaliseerde sleutelhangers aan de man/vrouw gebracht, konden leerlingen deelnemen aan medidatiesessies en van allerlei zelfgemaakte lekkernijen of fruit proeven. De leerlingen hopen er op een openluchtklas, meer hang- en zitplaatsen op de speelplaats en muziek op de speelplaats.

Laatstejaars bezoeken Berlijn, Krakau en Auschwitz

In de herfstvakantie maakte een groep laatstejaars een citytrip naar Berlijn. Ze bezochten er tal van bezienswaardigheden. Aansluitend reisden ze verder naar Krakau en Auschwitz en Birkenau. Een reis die indrukken naliet.

Medailles op de ‘open ontmoeting wielrennen op de baan’

Leerlingen en leerkrachten verdedigden afgelopen zaterdag 26 oktober weer heel verdienstelijk de naam van de school op de schoolsportactiviteit ‘open ontmoeting wielrennen op de baan’ op de omloop Strooiendorp in Leopoldsburg. Het fietsevenement is een organisatie van MOEV en wil de wielersport promoten bij jongeren.

Subscribe to Activiteit