Skip to main content
x

Specialisatie Specialiteitenrestaurant

Interessegebied: Voeding & horeca

 

  • Zesde jaar Restaurant en Keuken.
  • Iedere jongere met getuigschrift van de derde graad uit een ander studiegebied na positief advies van de toelatingsklassenraad.

 

  • Je wilt het fijne weten over de gastronomische tendensen in de speciale keuken.
  • Je leert omgaan met de moderne kook- en bewaartechnieken.
  • Je maakt kennis met de producten uit de internationale keuken.
  • Je leert een efficiënte wijze van restverwerking.
  • Je hebt organisatietalent.
  • Je wilt veilig en hygiënisch leren werken.
  • Je maakt kennis met de beroepswereld via stages in keukens en restaurants.

 

  • In het specialisatiejaar Specialiteitenrestaurant verwerf je competenties voor de bereiding van creatieve gastronomische gerechten.
  • Je bereidt een GIP (geïntegreerde proef) voor en verdedigt ze voor een jury van leraren en externe experts.

 

  • Ik ga graag met klanten om.
  • Ik wil klanten kunnen verrassen met creatieve gastronomie.
  • Ik wil me vervolmaken in de diverse disciplines van de keukenpraktijk.
  • Ik wil me creatief uitleven door nieuwe en klassieke gerechten te creëren.
  • Ik wil een diploma secundair onderwijs.

 

  • Een Se-n-Se bv. Bakkerijtechnieken
  • HBO5 bv. Hotel- en cateringmanagement
  • Een job als kok in keukens van de klassieke gastronomie, internationale gastronomie, creatieve gastronomie en streekgebonden gastronomie. 
Aantal uur per vak 7de jaar
Specialiteitenrestaurant: praktijk en theorie 17
Stage 4
Toegepaste economie 1
Engels 2
Frans 2
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project algemene vakken 4
Totaal 34