Skip to main content
x

Specialisatie Banketbakkerij - Chocoladebewerking

Interessegebied: Voeding & horeca

 

  • Zesde jaar Brood- en banketbakkerij en confiserie.
  • Zesde jaar Restaurant en Keuken.
  • Zesde jaar Hotel.
  • Iedere jongere met getuigschrift van de derde graad uit een ander studiegebied na positief advies van de toelatingsklassenraad.

 

  • Je wilt alle soorten koeken en taarten kunnen maken.
  • Je wilt roomijs kunnen bereiden en chocolade bewerken.
  • Je leert graag al doende met veel demonstraties, oefeningen en inoefentijd.
  • Je hebt organisatietalent.
  • Je hebt zin voor creativiteit.
  • Je wilt veilig en hygiënisch leren werken.

 

  • In het specialisatiejaar 'Banketbakkerij -chocoladebewerker ' leren de leerlingen ambachtelijke banket- en dessertbereidingen maken.
  • De leerlingen leren creatieve producten en desserten ontwikkelen, ze smaakvol verpakken en etaleren en klantvriendelijk commercialiseren.
  • Via een stageperiode draaien de leerlingen mee op de werkvloer.
  • De leerlingen bereiden een GIP (geïntegreerde proef) voor en verdedigen die voor een jury van leraren en externe experts.

 

  • Ik ga graag met klanten om.
  • Ik wil klanten kunnen verrassen met mijn mooie en lekkere creaties.
  • Ik wil klanten verwennen met lekkere desserts.
  • Ik wil me creatief uitleven met chocolade, suiker en ijs.
  • Ik wil een diploma secundair onderwijs.

 

  • Een job in een ambachtelijke of industriële brood- en banketbakkerij.
  • Een job als chocolatier (al of niet in vast dienstverband).
  • Een job als ijs- of suikerbewerker (confiserie).
  • Na een aantal jaren beroepservaring kun je je als zelfstandige bakker vestigen.
Aantal uur per vak 7de jaar
Banketbakkerij - chocoladebewerking 21
Stage  
Toegepaste economie 1
Frans 2
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Plastische opvoeding 2
Project algemene vakken 4
Totaal 34