Skip to main content
x
     
19.30 uur
Ursulinenstraat 2, 3540 Herk-de-Stad

Lezing 'Nieuwe autoriteit' door Kristof Das in samenwerking met de ouderraad

Nieuwe autoriteit en geweldloos verzet vormen een uitstekend uitgangspunt om te werken aan verbinding met jongeren en gewenst gedrag te stimuleren, om te werken aan goed klasmanagement en het volhouden op school aan te moedigen. Niet alleen op school maar ook in de thuisomgeving kunnen de principes van “nieuwe autoriteit” boeiende inzichten geven over hoe omgaan met jongeren.
Hoe sta je als ouder stevig in je schoenen? Hoe stimuleer je gewenst gedrag? Hoe streng mag je nog zijn? En wat als je kind niet doet wat je van hem of haar verwacht? Mag je straffen of moet je vooral veel praten? Ongetwijfeld voel je je soms een beetje machteloos ...


Kristof Das geeft les in de BaNaBa (Bachelor Na Bachelor) Zorgverbreding en remediërend leren aan de UCLL. Naast zijn lesopdracht is hij ook medewerker van het expertisecentrum inclusive society. Zelf deed hij onderzoek naar agressie en conflicthantering in het (buitengewoon) onderwijs. Hij heeft hoofdzakelijk navormingen over klasmanagement en conflicthantering middelenmisbruik/ drugpreventie, motivatie/leerbereidheid versterken en over spijbelen en leerrecht.

PRAKTISCHE INFO
• Locatie: Campus Ursula, Ursulinenstraat 2, 3540 Herk de stad
• Inschrijven kan tot vrijdag 4 oktober via ouderraad@st-martinus.be