Skip to main content
x
Campus Ursula
Eerste graad
First Lego League

First Lego League

De First Lego League daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en technici. Dit jaar stond de First Lego League in teken van Hydro Dynamics.

De bedoeling van heel de wedstrijd is dat de leerlingen opzoek gaan naar een probleem (iets met water) uit de praktijk dat opgelost moet worden. Daarnaast leren de leerlingen hun eigen Lego robot te bouwen en te programmeren om hier vervolgens zo veel mogelijk verschillende missies in de robotwedstrijd mee uit te voeren. Tijdens het hele traject staan ook de Core Values zoals sportiviteit, samenwerking en respect voor elkaar hebben, centraal.

De klas 2IW bestond uit twee teams: “de Brogrammeurs” en de “Hydro-Pro’s”. De Hydro-pro’s hebben een watercollector ontwikkelt om de planten in de zomer automatisch water te geven als mensen niet thuis zijn... De Brogrammeurs hebben een app ontwikkelt die moet voorkomen dat mensen minder lang onder de douche staan. Met een uitgewerkt voorbeeld en een bijhorende presentatie hebben onze jongens dit project moeten verdedigen voor een jury. Ook de volledige omgebouwde lego robot werd streng beoordeeld door de jury. Beiden teams zijn er ook in geslaagd om een aantal missies op de robotwedstrijd uit te voeren.