Skip to main content
x

Escape room laat leerlingen proeven van zorgberoepen

De zorgsector heeft een pak extra personeel nodig. Eén probleem: het tekort blijft maar toenemen. Om het tij te keren, grijpen minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) en haar collega van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) het succes van de populaire escape rooms aan. Ook onze derde graad liet zich via de escape rooms onderdompelen in de wereld van de zorgsector.

Bij een escape room laten mensen zich in groep opsluiten in een afgesloten ruimte die ze alleen kunnen verlaten na het gezamenlijk oplossen van puzzels en raadsels. Lukt dat niet binnen een bepaalde tijd, dan is de uitdaging mislukt. Negen klasgroepen van de derde graad Verzorging, Sociale en technische wetenschappen en Humane wetenschappen gingen de uitdaging aan.

Gedurende één lesuur moesten de leerlingen samenwerken en probleemoplossend nadenken. De puzzels en opdrachten sloten aan bij de uitdagingen in verschillende sectoren van de gezondheidszorg: kinderopvang, thuisverpleegkunde, gehandicaptenzorg, ouderenzorg geestelijke gezondheidszorg enzovoort. Bij het verlaten van de escape room stonden professionals uit de gezondheidssector klaar voor extra uitleg.