Skip to main content
x
Eerste graad
Campus Ursula
Dikketruiendag

Dikketruiendag

Op 6 februari 2018 heeft onze school deelgenomen aan ‘Dikketruiendag’. We zijn ingegaan op de oproep van het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid en vormden met onze leerlingen en leerkrachten in groene, fel gele en oranje tinten een prachtige levende bloem. Ook op de ramen werd een kleurrijke bloemenpracht geschilderd. Het thema van dit jaar was dan ook van grijs naar frisgroen!

In de namiddag werden de gewone lessen opgeschort en confronteerden we de leerlingen met de problematiek van ons klimaat. Een duurzame toekomst voor onze planeet begint immers bij het maken van bewuste keuzes, door ieder van ons.

Wij werkten met onze leerlingen rond de uitdagingen die de klimaatopwarming met zich meebrengt.

Er werden verschillende workshops aangeboden waarin de leerlingen o.a. zelf water leerden zuiveren, kennis verzamelden over waterverbruik en tips kregen om zuinig om te gaan met water. Ze ontdekten alles over alternatieve energiebronnen en in de creaworkshops leerden ze mooie en nuttige dingen maken met afval.

Tenslotte genoten onze leerlingen nog van een alternatieve muzikale voorstelling waar ze getuigen waren van het feit dat je zelfs met een wortel muziek kan maken…