Skip to main content
x
 • Oud-leerlingenavond: schrijf je in!

  Op vrijdagavond 22 februari organiseren we naast onze klassieke oud-leerlingenavond ook de zilveren editie!

  Ben je oud-leerling en wil je nog eens komen bijbabbelen met je klasgenoten en leerkrachten? Altijd welkom op vrijdag 22 februari in de eetzaal van gebouw E. Inschrijven is niet verplicht, maar het zou fijn zijn als je ons laat weten of je die avond komt. Je kan ook je contactgegevens achterlaten zodat we je volgende keer persoonlijk kunnen uitnodigen! 

 • groepsfoto
  Eerstejaars bezoeken de tentoonstelling Stonehenge

   Stonehenge is wereldberoemd. Jaarlijks reizen meer dan 1,5 miljoen mensen naar het zuiden van Engeland om de mysterieuze steencirkel te bewonderen. Ook de leerlingen van de Sint-Martinusscholen zakten naar Tongeren af om antwoorden te krijgen op vragen in de tentoonstelling: ‘Stonehenge, voorbij het mysterie’:Wat heeft deze landbouwers 5000 jaar geleden bezield om samen te beginnen bouwen? Waarom net in Zuid-Engeland, op die plek? Hoe gingen ze concreet te werk? Welke plaats had het monument in hun leven?

 • Markthallen
  1e- en 2e-jaars leren verstandig omgaan met sociale media

  Als school moet je tegenwoordig aandacht besteden aan mediawijsheid. Dat is niet altijd evident: als je als leraar ‘mediawijze’ raad wil geven, reageren pubers gemakkelijk afwijzend: hun vrienden weten het allemaal véél beter … en dus nodigden de Sint-Martinusscholen een spreker uit.

  De lezing vond plaats in de Markthallen en deze keer hoefden de leerlingen hun smartphone niet in te leveren. Integendeel: er volgenden enkele opwarmertjes met de smartphone vooraleer het ernstig werd.

 • Sint-Martinusscholen, campus Ursula, Sinterklaas
  Onverwacht bezoek op campus Ursula

  Vanmiddag bracht de Sint een bezoek aan de eerste graad. Alle kinderen zijn ook dit jaar heel braaf geweest en kregen van de Sint wat lekkers.

  Ook voor de personeelsleden had hij een attentie bij zich.

   

 • Tweedejaars Industriële wetenschappen en Mechanica-elektriciteit schitteren op de First Lego League

  FLL is een wedstrijd waarin jaarlijks meer dan 200.000 jongeren van overal ter wereld het hoofd bieden aan de maatschappelijke uitdagingen van morgen. Elk team moet een reeks opdrachten uitvoeren die elk jaar een ander thema meekrijgen.

  De FIRST® LEGO® League draait om Onderzoek, Robotica en Core Values. Het team met de beste score op deze drie categorieën, sleept de Champions Award in de wacht en mag rechtstreeks naar de internationale finales.