Skip to main content
x
 • Leerlingen 1e graad b-stroom op 3-daagse leeruitstap

  Woensdag 19 juni vertrokken de leerlingen en leerkrachten met de trein vanuit Diest naar De Panne. Ze verbleven er in het vanantiecentrum J-club. De begeleidende leerkrachten hadden een goed gevuld programma opgesteld met allerlei activiteiten van stadsspel tot strandspel en bezinningsmomenten. Een zwempartij in Plopsa Aqua kon uiteraard niet ontbreken.

  De blije gezichten bij thuiskomst spraken boekdelen; de leerlingen èn leerkrachten hadden genoten van deze jaarafsluiter.

 • Simon Andriessen behaalt 10e plaats in de finale van de Vlaamse Fysica Olympiade

  Voor het eerst in de laatste 26 jaar bereikte een van onze leerlingen een finaleplaats in Vlaamse Fysica-olympiade. Simon Andriessen van klas 6 Wetenschappen - wiskunde 8 uur eindigde als 10e op aanvankelijk 2542 deelnemers. We zijn enorm trots op zijn prestatie en wensen hem een dikke proficiat.

  Hierbij een foto van de proclamatie in de aula Pieter De Somer van de KU Leuven te Leuven .

 • Leerlingen scoren in een Engelse taaluitdaging

  Naar jaarlijkse traditie nam de scholengemeenschap deel aan “The Big Challenge”, een Europese taalwedstrijd die peilt naar de kennis van de Engelse taal. Ook dit keer scoorden de leerlingen prima resultaten.

  De leerlingen konden zich in de maanden voorafgaand aan de wedstrijd voorbereiden via allerlei apps. Tijdens de test moesten de leerlingen allerhande vragen beantwoorden waarbij hun grammaticale, lexicale en culturele kennis getest werd. Ook lees- en luistervaardigheden kwamen aan bod. Intussen zijn de resultaten bekend.

 • Grieks
  Leerlingen Grieks-Latijn zijn laureaat in de Euroclassica-wedstrijd

  De laureaten van de Euroclassica-wedstrijd Grieks mochten hun diploma in ontvangst nemen. In het 3e jaar Grieks-Latijn waren dat Xander Burdzy, Lize Glassée en Roel Martens. In het 4e jaar Grieks-Latijn Amélie Coenen, Laurens Decoster, Andreas De Keersmaeker, Tristan Guisson en Anouk Menten.  Proficiat!

   

 • talendag
  Talennamiddag op campus Ursula

  Onze 2e-jaars leerden op een authentieke, ludieke manier Frans en Engels en werden ondergedompeld in de Franse en Engelse cultuur. Alle leerkrachten hadden zich uitgedost in knappe T-shirts met typische symbolen zoals de Eifeltoren, Big Ben. Een Engelse quote of Franse terme mocht er niet op ontbreken. Het startschot werd gegeven met de Franse film Intouchables die op veel bijval kon rekenen. Daarna volgde een Engelse quiz waarbij groepjes leerlingen het tegen mekaar opnamen in hun kennis van de Engelse en Amerikaanse cultuur.