Skip to main content
x
 • Simon Andriessen naar de finale van de Vlaamse Fysica Olympiade

  De Vlaamse Fysica Olympiade of VFO is een wedstrijd waarin leerlingen van de derde graad secundair onderwijs theoretische vragen en praktische oefeningen over fysica beantwoorden. De VFO bestaat uit 3 rondes. De eerste ronde verloopt online op de school van de deelnemers en staat onder toezicht van de vakverantwoordelijke fysica. In de tweede ronde (provinciaal georganiseerd) strijden een 350-tal deelnemers voor één van de 17 finaleplaatsen. De finale wordt georganiseerd aan de Vrije Universiteit Brussel.

 • 2 IW
  Tweedejaars veroveren vierde plaats in Benelux-finale First Lego League

  50 teams namen zaterdag 16 februari deel aan de Benelux-finale van de First Lego League in het Klokgebouw in Eindhoven. Ieder team had een eigen kraampje waar oplossingen voor de meest diverse problemen werden gepresenteerd. Onze tweedejaars Industriële wetenschappen veroverden er de vierde plaats.

 • leerlingen
  Leerlingen bakkerij op proeverroute

  Onze leerlingen bakkerij leren uiteraard hoe ze lekkere broden, gebak, taarten … bakken. Om het in onze maatschappij te maken volstaat die vaardigheid alleen niet, de producten moeten ook aan de man of vrouw gebracht worden.

 • Bono
  Bono Jansen is voor 2019 stadsdichter in Herk-de-Stad

  Woensdag 6 februari vond in de bibliotheek van Herk-de-Stad de prijsuitreiking plaats van de gedichtenwedstrijd. Deze wedstrijd wordt tweejaarlijks georganiseerd door de bibliotheek samen met de Sint-Martinusscholen en Herx tijdens de poëzieweek van Nederland en Vlaanderen. Voor de leerkrachten Nederlands op campus Ursula is de wedstrijd een uitgelezen kans om hun leerlingen uit te dagen om een gedicht te schrijven.

 • speeddate 1
  Zesdejaars op literaire speeddate

  Voor leerkrachten Nederlands is het soms best lastig om hun leerlingen zover te krijgen dat ze een roman lezen. Instagram, Facebook, een app-bericht … krijgen doorgaans meer aandacht. En dus organiseerde een van onze leerkrachten een literaire speeddate.