Skip to main content
x

3de graad / Restaurant en keuken

Interessegebied: Voeding & horeca

 

Vooropleiding
  • Vierde jaar Restaurant en keuken.
  • Iedere jongere die graag wil leren koken en opdienen en die zich wil bijwerken voor de typische vakken.
Je toekomst
  • Een Se-n-Se bv. Bakkerijtechnieken
  • HBO5
  • Een job als kok of kelner in een restaurant, eetcafé of bij banketaannemers – traiteurs, of in seminarie- en recreatiecentra
  • Na een aantal jaren beroepservaring ben je in staat je als zelfstandige horeca – ondernemer te vestigen.
Jouw profiel
  • Je wilt basisbereidingen kunnen maken en die combineren tot een volledige maaltijd.
  • Je bent nieuwsgierig naar de verschillende grondstoffen die je daarvoor nodig hebt.
  • Je wilt ook aandacht besteden aan vormgeving, esthetiek, hygiëne en veiligheid (HACCP), milieubewustzijn en kostprijs.
  • Je leert graag al doende met veel demonstraties, oefeningen en inoefentijd.
  • Je wilt gasten stijlvol kunnen onthalen.
  • Je wilt de beroepswereld leren kennen via stages in keukens en restaurants.
Profiel van de richting
  • Restaurant en keuken is een praktische opleiding voor verschillende functies in de horecasector.
  • Met aandacht aan de regelgeving inzake gezondheid en milieu en aan veiligheid en hygiëne.
  • Tijdens het zesde jaar moet je een GIP (geïntegreerde proef) voorbereiden en verdedigen voor een jury van leraren en externe experts.
  • Na het specialisatiejaar Specialiteitenrestaurant behaal je het diploma secundair onderwijs.
  • De studierichting leidt tot het attest ‘basiskennis bedrijfsbeheer’.
Waarom deze richting?
  • Gezond en lekker eten interesseert je.
  • Je werkt graag met en voor mensen.
  • Je wilt klanten verwennen door je fijne kookkunst en door je charmante manier van bedienen.
  • Je bent graag creatief bezig.
  • Je wilt een vak leren.