Skip to main content
x

3de graad / Restaurant en Keuken

Interessegebied: Voeding & horeca

 

  • Vierde jaar Restaurant en Keuken.
  • Iedere jongere die graag wil leren koken en opdienen en die zich wil bijwerken voor de typische vakken.

 

  • Je wilt basisbereidingen kunnen maken en die combineren tot een volledige maaltijd.
  • Je bent nieuwsgierig naar de verschillende grondstoffen die je daarvoor nodig hebt.
  • Je wilt ook aandacht besteden aan vormgeving, esthetiek, hygiëne en veiligheid (HACCP), milieubewustzijn en kostprijs.
  • Je leert graag al doende met veel demonstraties, oefeningen en inoefentijd.
  • Je wilt gasten stijlvol kunnen onthalen.
  • Je wilt de beroepswereld leren kennen via stages in keukens en restaurants.

 

  • Restaurant en keuken is een praktische opleiding voor verschillende functies in de horecasector.
  • Met aandacht aan de regelgeving inzake gezondheid en milieu en aan veiligheid en hygiëne.
  • Tijdens het zesde jaar moet je een GIP (geïntegreerde proef) voorbereiden en verdedigen voor een jury van leraren en externe experts.
  • Na het specialisatiejaar Specialiteitenrestaurant behaal je het diploma secundair onderwijs.
  • De studierichting leidt tot het attest ‘basiskennis bedrijfsbeheer’.

 

  • Gezond en lekker eten interesseert mij.
  • Ik werk graag met en voor mensen.
  • Ik wil klanten verwennen door mijn fijne kookkunst en door mijn charmante manier van bedienen.
  • Ik ben graag creatief bezig.
  • Ik wil een vak leren.

 

  • Een Se-n-Se bv. Bakkerijtechnieken
  • HBO5
  • Een job als kok of kelner in een restaurant, eetcafé of bij banketaannemers – traiteurs, of in seminarie- en recreatiecentra
  • Na een aantal jaren beroepservaring ben je in staat je als zelfstandige horeca – ondernemer te vestigen.
Aantal uur per vak 5de jaar 6de jaar
Restaurant en keuken 19 19
Stage    
Toegepaste economie 3 3
Engels 2 2
Frans 2 2
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Project algemene vakken 4 4
Totaal 34 34