Skip to main content
x

2de graad / Restaurant en keuken

Interessegebied: Voeding & horeca

 

Vooropleiding
  • Tweede jaar hotel – bakkerij – slagerij
  • Iedere jongere die graag wil leren koken en opdienen.
Je toekomst
  • Je kunt aan de slag als kok of kelner.
  • Na een aantal jaren beroepservaring kun je je als zelfstandige restaurateur vestigen.
Jouw profiel
  • Je wilt basisbereidingen kunnen maken en die combineren tot een volledige maaltijd.
  • Je bent nieuwsgierig naar de verschillende grondstoffen die je daarvoor nodig hebt.
  • Je leert graag al doende met veel demonstraties, oefeningen en inoefentijd.
  • Je leert een tafel dekken en afruimen.
  • Je leert opdienen.
  • Je leert vriendelijk en beleefd omgaan met gasten.
  • Je hebt organisatietalent.
  • Je wilt veilig en hygiënisch leren werken.
Profiel van de richting
  • Restaurant en keuken is een praktische opleiding voor verschillende functies in de horecasector.
  • Er is bijzondere aandacht voor de regelgeving inzake gezondheid en milieu en voor veiligheid en hygiëne.
Waarom deze richting?
  • Gezond en lekker eten interesseert je.
  • Je werkt graag met en voor mensen.
  • Je wilt klanten verwennen door je fijne kookkunst en door je charmante manier van bedienen.
  • Je bent graag creatief bezig.
  • Je wilt een vak leren.