Skip to main content
x

2de graad / Restaurant en Keuken

Interessegebied: Voeding & horeca

 

  • Tweede jaar hotel – bakkerij – slagerij
  • Iedere jongere die graag wil leren koken en opdienen.

 

  • Je wilt basisbereidingen kunnen maken en die combineren tot een volledige maaltijd.
  • Je bent nieuwsgierig naar de verschillende grondstoffen die je daarvoor nodig hebt.
  • Je leert graag al doende met veel demonstraties, oefeningen en inoefentijd.
  • Je leert een tafel dekken en afruimen.
  • Je leert opdienen.
  • Je leert vriendelijk en beleefd omgaan met gasten.
  • Je hebt organisatietalent.
  • Je wilt veilig en hygiënisch leren werken.

 

  • Restaurant en keuken is een praktische opleiding voor verschillende functies in de horecasector.
  • Er is bijzondere aandacht voor de regelgeving inzake gezondheid en milieu en voor veiligheid en hygiëne.

 

  • Gezond en lekker eten interesseert mij.
  • Ik werk graag met en voor mensen.
  • Ik wil klanten verwennen door mijn fijne kookkunst en door mijn charmante manier van bedienen.
  • Ik ben graag creatief bezig.
  • Ik wil een vak leren.

 

  • Je kunt aan de slag als kok of kelner.
  • Na een aantal jaren beroepservaring kun je je als zelfstandige restaurateur vestigen.

 

Aantal uur per vak 3de jaar 4de jaar
Restaurant en keuken projectwerking 26 25
Theorie en praktijk 20 19
Project algemene vakken 6 6
Engels 1 2
Frans 2 2
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Plusuur 1 1
Totaal 34 34