Skip to main content
x

2de graad / Hotel

Interessegebied: Voeding & horeca

 

  • Tweede jaar hotel – voeding
  • Iedere jongere die graag wil leren koken en opdienen

 

  • Je wilt basistechnieken kennen en eenvoudige gerechten kunnen bereiden en serveren.
  • Je leert vriendelijk en beleefd omgaan met medeleerlingen en ‘vreemde’ gasten in ons didactisch restaurant.
  • Je hebt organisatietalent.
  • Je wilt veilig en hygiënisch leren werken.
  • Je maakt kennis met de verschillende geledingen: de koude keuken, de warme keuken, de dessertkeuken, het office, de bar, de zaaldienst…

 

  • Hotel biedt een brede, algemene vorming met veel aandacht voor talen en communicatie en een technisch-praktisch gerichte opleiding.
  • Er is bijzondere aandacht voor de regelgeving inzake gezondheid en milieu en voor veiligheid en hygiëne.

 

  • Ik ben graag creatief bezig met voeding.
  • Ik wil klanten verwennen door mijn fijne kookkunst en door mijn charmante manier van bedienen.
  • Ik wil kennismaken met het hotelwezen.
  • Ik werk graag met en voor mensen.
  • Ik wil na het secundair onderwijs de keuze hebben om verder te studeren of te gaan werken.

 

  • Een professionele bacheloropleiding.
  • Je kunt een specialisatiejaar (= Se-n-Se) volgen.
  • Je kunt aan de slag als kok, kelner, receptionist of bediende in restaurants, hotels, seminariecentra …

 

Aantal uur per vak 3de jaar 4de jaar
Hotel 13 12
Praktijk 10 8
Technische vakken 3 4
Aardrijkskunde 1 1
Duits - 1
Engels 2 2
Frans 3 3
Godsdienst 2 2
Informatica 1 1
Lichamelijke opvoeding 2 2
Natuurwetenschappen 2 2
Nederlands 4 4
Wiskunde 3 3
Totaal 34 34