Skip to main content
x

2B - Voeding en horeca

Deze studierichting wordt ingericht in de eerste graad van onze school.
Ontdek de andere studierichtingen van onze eerste graad: overzicht eerste graad

 

Profiel van de studierichting

 

  • Je maakt kennis met een brede waaier van activiteiten uit de voedingssector: restaurant - keuken en bakkerij - slagerij.
  • Je leert plannen en organiseren met inzicht op evenwichtige, eerlijke en duurzame voeding.
  • Je leert eenvoudig, actief en creatief handelen en probleemoplossend denken.
  • Je leert klantgericht communiceren.
  • Je leert aandacht hebben voor kwaliteitszorg, ergonomisch en veilig werken.
  • Je leert hygiënisch, milieubewust, duurzaam omgaan met grondstoffen
Mogelijkheden in de 2de graad

De studierichtingen in de 2de graad worden in de loop van de volgende maanden geprogrammeerd.

 

Jouw profiel
  • Je wil graag onderzoeken wat een job in de hotel- en restaurantsector, brood- en banketbakkerij, spek- en fijnkostslagerij inhoudt.
  • Je wil graag voedsel bereiden.
  • Je wil graag sociale en communicatieve vaardigheden leren.
  • Je kan plannen en organiseren.
  • Je wil graag basistechnieken kunnen toepassen in         restaurant - keuken, slagerij en bakkerij.
Waarom deze richting?
  • Je wilt een beroep leren.
  • Je wilt kennismaken met meerdere beroepen waaruit je dan kan kiezen.
  • De voedingssector interesseert je.