Skip to main content
x

2A – Voeding en horeca +

Deze studierichting wordt ingericht in de eerste graad van onze school.
Ontdek de andere studierichtingen van onze eerste graad: overzicht eerste graad

 

ALGEMENE
VAKKEN

aardrijkskunde 1
beeld 1
Engels 2
Frans 3
geschiedenis 2
godsdienst 2
lichamelijke opvoeding 2
muziek 1
natuurwetenschappen 1
Nederlands 4
techniek 2
wiskunde 4
 
Totaal lesuren per week 32
 
 
 

Richtingspecifieke vakken

Voeding en horeca 5
klassenleraaruur 1
mini-OT 1
Plus-richting

Deze richting is een plus-richting (+). Binnen een plus-richting krijgen leerlingen meer ondersteuning en hulpmiddelen aangeboden zoals dit nu ook gebeurt in de richting 1A aanvulling hoofdvakken en maxi-oriënteringstrajecten. Heb je meer tijd, uitleg en oefenmomenten nodig, kies dan voor een studierichting met een plus in de naam. Zo geven we je de kans om je talenten op een haalbare manier te ontplooien.

Profiel van de studierichting
  • Je maakt kennis met activiteiten uit de voedingssector hotel, ook de basisbegrippen in verband met restaurant- keuken- bakkerij en slagerij komen aan bod.
  • Je leert actief en creatief handelen en probleemoplossend denken.
  • Je leert klantgericht communiceren.
  • Je leert aandacht hebben voor kwaliteitszorg en je leert hygiënisch, milieubewust en duurzaam omgaan met grondstoffen.
  • Je leert ergonomisch en veilig werken.

Mogelijkheden in de 2de graad

De studierichtingen in de 2de graad worden in de loop van de volgende maanden geprogrammeerd.

 

Jouw profiel
  • Je wil graag onderzoeken wat een job in de hotel- en restaurantsector, brood- en banketbakkerij, spek- en fijnkostslagerij inhoudt.
  • Je wil graag weten wat voedselbereidingen, plannen en organiseren met inzicht op evenwichtige, eerlijke en duurzame voeding inhoudt.
  • Je wil graag sociale en communicatieve vaardigheden leren.

Waarom deze richting?
  • Je bent handig.
  • Je bent graag bezig met grondstoffen uit de voedingssector.
  • Je bent graag praktisch bezig.