Skip to main content
x

2A – Voeding en horeca

Deze studierichting wordt ingericht in de eerste graad van onze school.
Ontdek de andere studierichtingen van onze eerste graad: overzicht eerste graad

 

Profiel van de studierichting
  • Je maakt kennis met activiteiten uit de voedingssector hotel, ook de basisbegrippen in verband met restaurant- keuken- bakkerij en slagerij komen aan bod.
  • Je leert actief en creatief handelen en probleemoplossend denken.
  • Je leert klantgericht communiceren.
  • Je leert aandacht hebben voor kwaliteitszorg en je leert hygiënisch, milieubewust en duurzaam omgaan met grondstoffen.
  • Je leert ergonomisch en veilig werken.

Mogelijkheden in de 2de graad

De studierichtingen in de 2de graad worden in de loop van de volgende maanden geprogrammeerd.

 

Jouw profiel
  • Je wil graag onderzoeken wat een job in de hotel- en restaurantsector, brood- en banketbakkerij, spek- en fijnkostslagerij inhoudt.
  • Je wil graag weten wat voedselbereidingen, plannen en organiseren met inzicht op evenwichtige, eerlijke en duurzame voeding inhoudt.
  • Je wil graag sociale en communicatieve vaardigheden leren.

Waarom deze richting?
  • Je bent handig.
  • Je bent graag bezig met grondstoffen uit de voedingssector.
  • Je bent graag praktisch bezig.