Skip to main content
x

2de graad / Brood- en banketbakkerij en confiserie

Interessegebied: Voeding & horeca

 

Vooropleiding
  • Tweede jaar hotel – bakkerij – slagerij
  • Iedere jongere die graag wil leren bakken.
Je toekomst
  • Je kunt aan de slag in een ambachtelijke of industriële brood- en banketbakkerij of als chocolatier.
  • Na een aantal jaren beroepservaring kun je je als zelfstandige bakker vestigen.
Jouw profiel
  • Je wilt alle soorten brood, broodjes, koeken en taarten kunnen maken.
  • Je wilt roomijs kunnen bereiden en chocolade bewerken.
  • Je bent nieuwsgierig naar de verschillende grondstoffen.
  • Je leert graag al doende met veel demonstraties, oefeningen en inoefentijd.
  • Je hebt organisatietalent.
  • Je wilt veilig en hygiënisch leren werken.
Profiel van de richting
  • Brood – en banketbakkerij is een praktische opleiding voor verschillende functies in de bakkerijsector.
  • Er is bijzondere aandacht voor de regelgeving inzake gezondheid en milieu en voor veiligheid en hygiëne.
Waarom deze richting?
  • Je wilt zelf bakken: brood en patisserie.
  • Je wilt klanten kunnen verwennen met marsepein, roomijs, pralines en andere chocoladeartikelen kunnen maken.
  • Je bent graag creatief bezig.
  • Je kan goed organiseren.
  • Je wilt een vak leren.